0


Εστί δε τραχανάς το πατροπαραδοτο προϊόν που παρασκευυάζεται από γάλα ειδικής ζύμωσης αφού βράσει με σπασμένο σιτάρι -κουρκούτι- και το οποίο αφού ξεραθεί στον καλοκαιριάτικο ήλιο, χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποτελεί δε μια πλήρη και υγιεινή τροφή η οποία έχει θρέψει κατά το παρελθόν πλήθη Ελλήνων και λόγω της δυνατότητας να αποθηκευτεί επί μακρόν...

Έτσι ένα παροδοσιακό χωριό, τα Βασιλικά της Λέσβου, μόλις 5  χιλιόμετρα από το επίκεντρο του καταστρεπτικού σεισμού της Βρίσας, αποφάσισε να τιμήσει αυτή την υπερτροφή μουσικά και με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής που γεύτηκαν επί τόπου το εκλεκτό αυτό έδεσμα με τη συνοδεία ζεστού τραχανόγαλου.

Δικαιολογημένη λοιπόν η ικανοποίηση του αεικίνητου προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου του Χωριού κ.Μάκη Γαβαλά για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης!





Κομνηνός Αργυρέλλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Top